中文 英文 法文
登录
合作伙伴
当前位置: 首页 > 学院概况 > 合作伙伴 > 正文

EDF

发布者:发布日期:2017-01-03

https://www.edf.fr/

中文介绍:

法国电力集团(Electricite De France,EDF)成立于1946年,是负责全法国发、输、配电业务的国有企业。为了完成公共服务事业的使命,法国电力集团负责电力设施的设计、建设和运营。

凭借50多年能源开发经验,法国电力集团已经成为世界领先电力公司之一,作为一家在核能、热能、水电和可再生能源方面具有世界级工业竞争力的大型企业,法国电力集团可以提供包括电力投资、工程设计以及电力管理与配送在内的一体化解决方案。

法国电力集团2000年发电量达到4820亿千瓦时。其中核电占82%,水电13%,火电5%,法国电力集团的总装机容量为103,500兆瓦(核电装机为63,000兆瓦,水电为23,300兆瓦,火电为17200兆瓦)。

2000年法国电力集团国内售电额为3975亿千瓦时(+1.9%)。她也是欧洲最大的电力出口企业。2000年净出口电量达到694亿千瓦时,比上年增加8.4%。这证明了公司的发电设施能够满足欧洲市场的电力需求。

法国电力集团是世界能源市场上的主力之一,已经在欧洲、亚洲、拉美和非洲的20多个国家投资超过110亿欧元。法国电力集团拥有3100万国内客户和2000多万海外客户,是全球范围内最大的供电服务商之一。

英文介绍:

Électricité de France S.A. (EDF; Electricityof France) is a French electric utility company, largely owned by theFrench state. Headquartered in Paris, France, with €65.2 billion inrevenues in 2010, EDF operates a diverse portfolio of120+ gigawatts of generation capacity in Europe, South America, NorthAmerica, Asia, the Middle East and Africa.

In 2009, EDF was the world's largest producer ofelectricity. In 2011, it produced 22% of the European Union'selectricity, primarily from nuclear power:

nuclear: 64.3%;

renewable energy:12.3% (includes 4.6% hydroelectricity);

gas: 8.6%;

coal: 14.5%;

other: 0.3%.

Its 58 active nuclear reactors (in France) arespread out over 20 sites (nuclear power plants). They comprise 34 reactors of900 MWe, 20 reactors of 1300 MWe, and 4 reactors of 1450 MWe,all PWRs.